mandag, august 13, 2007

Politisk tøv fra VG


Joda, AP har bedt om det, men det er ingen unnskyldning. Man kunne unngå slike oppslag på forsiden av vg.no uansett.

Renten ville ha steget uansett hvem som hadde sittet ved roret. Norge følger de globale trendene, og når rentene går opp i resten av verden, stiger de også i Norge. Men når vi nå er ved det fordummende: 

Hva har lenken til lokalvalget med dette å gjøre? Skal ordføreren i 
Salangen kommune bestemme pengepolitikken i Norge?

Jeg gremmes

Etiketter: ,

6 Comments:

Anonymous Modernisert og global said...

renten hadde ikke gått opp like raskt hvis vi hadde hatt en regjering som brukte litt mindre penger. det koker i norsk økonomi og regjeringen pøser på. kanskje ikke så rart; hovedredskapen for sosialister til å løse problemer er en milliard til... en milliard til.... en milliard til...

10:17 p.m.  
Anonymous Iskwew said...

Hmmm. Den er høyere i USA enn den er her.

Er de sosialister der også?

Godt fanget, Milton.

10:24 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Modernisert: Det viktigste poenget mitt er at det er jækla dumt med politikere som tar æren for ting som i alt vesentlig er utenfor deres kontroll. Og den slår begge veier.

Det handler etter mitt syn ikke bare om hvor mye man bruker, men også om hvordan man bruker pengene. Bruker man pengene på å skape varig vekst eller på å holde den offentlige sektoren stor og voksende?

Jeg ville gjerne sett at de borgelige f.eks. gjorde mer ut av erfaringene med frie midler til kommunene. Hva jeg mener om det, finner du her.

Joda. Man må gjerne ta Jensemann og gjengen hans, men man skal ikke rause ned til deres nivå.

Personlig tror jeg at noe av det dyreste vi har sett, har vært de politiske føringene som ble lagt før sentralbanken fikk en friere stilling. DA snakker vi om penger!

Tenk på hvor mye det unødig høye rentegapet til resten av Europa har kostet vanlige arbeidsfolk etter krigen - bare fordi landet ble styrt av folk som ikke visste bedre. Det er til å gråte over.

Iskwew: Jeg blir så svett! Det er nok av ting å ta regjeringen på. Det ville være trist om man skulle velge en strategi som lekker som en sil. Men hvorfor skulle man egentlig ta regjeringen nå, foran et kommunevalg.

Kunne de ikke skrevet litt om tradisjonelle kommunale prioriteringer, og om hvordan man skiller god og dårlig kommunal ledelse?

Dratt frem skrekkeksempler på kommuneøkonomi - og analysert hvordan den pågjeldende kommunen kom dit den er. Eller trekke frem eksempler på kommuner som FÅR eldreomsorgen til å fungere.

11:15 p.m.  
Anonymous Iskwew said...

Jo, det skulle være nok å ta av, om man vil se. Det neste blir sikkert at regjeringen får ærene for at kraftprisene er lave nå. Det har jo ikke noe med regnet å gjøre.

Jeg mister snart siste rest av respekt for journaliststanden.

11:21 p.m.  
Anonymous Goodwill said...

VG imponerer ikke akkurat med begrepskunnskapen heller.

De skriver at "i Stoltenbergs første periode som statsminister gikk styringsrenten opp fra 5,50 til 7,0 - som for øvrig er den høyeste renten i det 20. århundret".

Jeg hadde 12,7% rente på boliglånet mitt i 1990. I det 20. århundret. Og det var billig.

Nå derimot, i det 21. århundret, er kanskje 7,0% den høyeste. Men det er ikke særlig høy rente det heller.

1:49 p.m.  
Blogger Shoaib said...

Godt poeng Milton. Politikere peker gjerne ut ting de ikke har kontroll over når det går feil vei, ikke like flinke til det når det virker positivt. Dessuten, som du sier, er dette kommunalvalg. Ville kanskje vært mer interessant om man så på hva kommunene kan og ikke kan gjøre.

11:12 a.m.  

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home