lørdag, januar 06, 2007

Ting du ikke visste om meg...

Iskwew - som jeg uttaler iskvev - har tagget meg, og gitt meg oppgaven å skrive en liste av ting de fleste ikke vet om meg - pluss én ting som ikke er sann. Så kom igjen! Hva er det som ikke stemmer?

Jeg har...


 1. Hoppet i fallskjerm så bakfull at jeg måtte ha hjelp til å telle de femten foldene som skjermen skulle ha til hver side da jeg pakket. Først var det 13, så 17, så 14 – uten at skjermen var rørt.
 2. Sprengt så mye militære etterlatenskaper, fenghetter og dynamitt at fatter’n ga opp, og kjøpte en Mauser til meg da jeg var 13.
 3. Prøvd et år med å være så fattig at jeg ikke kunne kjøpe en Snickers uten å måtte redusere middagen til grøt, og vet hvordan det føles å redusere julegavebudsjettet for å kjøpe frimerker til markedsføring.
 4. Restaurert et over 100 år gammelt tømmerhus, og elsker å lese om gammel lafteteknikk, samt tidligere tiders kunnskap med hensyn til bruk av treverk og andre materialer.
 5. Blitt forelsket i statsbedriften Sveriges Järnvägar, og har vel totalt tilbragt rundt 60 døgn om bord på SJs tog.
 6. Blitt forsøkt ranet ved mange anledninger, så som av et kobbel av gamle damer som kaster ”fugledritt”, før de etterfølgende velvilligst tilbød assistanse med å tørke det verste av.
 7. Blitt forsøkt ranet av en taxi-sjåfør som forsøkte å kjøre meg til de verste kvartalene i Lima, sammen med en irsk bankraner, mens vi fortsatt var groggy etter å ha fått servert dop i ølet (2 uavhengige hendelser!)
 8. Fått ett eller annet stukket i skuldra etter å ha gjort anskrik under et ran, forfulgt ranerne, som droppet deler av byttet etter å ha blitt beskutt av sikkerhetsvakter. Jeg kjente ingenting før jeg irriterte meg over at svetten silte ned langs siden. Det var ikke svette, men blod.
 9. Blitt reddet av en Ecuadoriansk narkolanger som snakket oss ut av det, da vi ble omringet av en hel ungsomsbande.
 10. Vært omringet og antastet av en hel bande transvestitter, og likevel kommet meg ut av det med lommeboka i behold.
 11. Kommet helt hjem til hotellet uten å oppdage at skjorta var skåret opp med barberblad, ettersom at noen hadde forsøkt å komme seg inn i ryggsekken jeg hadde på magen.
 12. Fått meg noen på kjeften på en bar av en boliviansk politimann, som kom i godt selskap for å ta meg, ettersom han trodde at det var jeg som hadde banket han kvelden før. At det ikke var jeg, hadde han tydeligvis vært for full til å huske.
 13. Blitt medlem av 10.000-metersklubben (sex om bord på langdistanseflight) sammen med en belgisk kvinne som nektet å fortelle noe som helst om seg selv – ikke navn, ikke alder, ikke hvor hun bor eller hva hun jobber med. Det eneste jeg egentlig vet om henne, er at hun hadde rødt undertøy.
 14. Nesten fått en kule i skallen etter å ha åpnet døra til en guatemaltekisk politibil som fløytet (for å høre hva de ville). Det var ikke meg politimannen fløytet på – så han ble redd og trakk kanonen.
 15. Svømt sammen med både haier og rokker, og opplevd at en annen båt begynte å kaste fiskeslo til haiene bare en drøy meter fra der hvor jeg lå og duppet.
 16. Hatt et forhold til en peruansk tannlege og tanntekniker som hadde et ekte barnekranium på soverommet – pent modifisert med rødt gebissmateriale som gommer, og fine nye fyllinger. Hun lærte meg å lage både kroner og broer – og spurte meg til og med om jeg hadde lyst til å lage noen tenner. Verre er det ikke!
 17. Hatt treretters middag på en fjelltopp bestående av: Innledende aperitiff (J&B med vann), forrett (avokado med reker i majones – med øl), hovedrett (entrecôte med stekte tomater, salat, potetsalat og en Faustino I), desert (kaker med Irish coffee med kremtopp og det hele) etterfulgt av noen glass med Hennesy VSOP og sigarer. Drikkevarene ble selvfølgelig servert i de ulike korrekte glasstypene). Vi nøt kvelden mens vi satt i midnattsola og så ned på skydekket.
 18. Blitt forført av et rødhåret, vakkert slangemenneske, som blant annet kunne ligge på magen og røyke en sigarett hun hadde mellom stortærne. Sexen var mer spennende enn god!
 19. Hatt en militærtjeneste hvor jeg totalt sett hadde fri 50% av tiden, og hvor jeg fikk dekket både øl, sigaretter og pornoblader via diettpenger – og hatt dekket hjemreiser til utlandet, til tross for at jeg tjenestegjorde bare en time fra barndomshjemmet.
 20. Kjørt en Peugeot 106 1,1 liter 2000 kilometer på 20 timer gjennom Sverige og Norge (med co-pilot), og kjørt den samme bilen på sommerdekk ca samme distanse i desember, i så dårlig vær at E6 hele tiden ble stengt like bak meg.
 21. Forlangt servering på en bedre strandrestaurant i Costa Rica, medbringende en gjest som ikke nødvendigvis ellers ville vært velkommen. (En piss-stinkende, voldsomt fet kvinnelig crack-misbruker og raner, som jeg i bakfyllas sentimentalitet hadde lovet å påspandere ”en fin dag på stranda”).
 22. Sovet i snøhule i femten kuldegrader ei stjerneklar natt i mars.
 23. Gjentatte ganger sittet sammen med folk som har sniffet både kokain og amfetamin, eller som har røkt crack – og sagt nei takk hver eneste gang.
 24. Bestukket en latinamerikansk politisjef for å komme meg unna falske anklager som var backet opp av flere vitner
 25. Abonnert på den danske venstrevridde avisen Information
 26. Vært på nudiststranda på huk sammen med en kjenning som er homse
 27. Fått tilsidesatt en bestått avgangseksamen på et universitet, og fått innvilget reeksaminasjon, som en av de få, vil jeg tro.
 28. Vært på en ukes seminar om alternativ terapi, og betalt i dyre dommer for å få ligge på mitt eget liggeunderlag og kjenne etter hvordan jeg hadde det.
 29. Ankommet den ecuadorianske storbyen Guayaquil på Valentinsdagen sammen med en høygravid partner, hvor absolutt alle hotellrom i min budsjettklasse var opptatt av elskende par, slik at vi måtte ta til takke med et rom på det som normalt er et timehotell, og måtte sove i en rød skai-kledd hjerteformet dobbeltseng, under en en TV som kun hadde én kanal å by på – med hemafrodittsex.
 30. Latt være å redde et liv som jeg kanskje kunne ha reddet. En gang regnet jeg feilaktig med at siden det var så mange mennesker tilstede, så var ikke min innsats påkrevd. I ettertid ser jeg at jeg burde ha bøllet meg gjennom folkemengden for å sikre meg at mannen fikk gjennomført en skikkelig hjertekompresjon.
 31. Blitt operert på et av Panamas mest beryktede sykehus, og grått fordi jeg ikke fikk nok smertestillende. Jeg delte rom med en blindtarmspasient, en stakkar som var blitt skutt i magen fordi han hadde vært sammen med dama til en en gjengleder, samt en kineser som var blitt skutt i brystet i noe som muligens var ment å være et ran.
 32. Hatt sex i havet i verdens rødeste solnedgang - omgitt av pelikaner som stupte etter fisk.
 33. Reist en hel uke med en vintrailer i Bolivia - og sovet sammen med 32.000 flasker med vin.

Oppdatering: Og sannheten er at nummer 13 er løgn. Milton er ikke medlem av 10.000-metersklubben - og har forresten heller ikke romantisert med noen belgisk kvinne heller.

30 Comments:

Anonymous Knut Stian Olsen said...

Jeg tipper på nr 23, for jeg vet at jeg ikke hadde sagt nei hver gang ;O)

6:18 a.m.  
Anonymous Iskwew said...

Nr. 28 - den med alternativ terapi er den eneste jeg har en viss mistro knyttet til :o)

10:05 a.m.  
Anonymous Anonym said...

morningsPå U,

NY leser tipper, og leser, og tipper; 23, jeg og, ikke bare for alle "nei´ene dine, men.....jaja, ålreit da, for alle "nei´ene" dine!

blues4u

10:41 a.m.  
Anonymous Tiqui said...

WOW, sier jeg bare. Jeg er bakoverblåst her, og siden jeg har fulgt litt med i kommentarfeltene du skriver i, så vet jeg jo at du ikke har tatt en Esquil.

For originalitetens skyld tipper jeg på enten 1. eller 10. Jeg tror endelig at du har hoppet i fallskjerm, men jeg håper noen med vett ville hindret deg om du var så redusert..

Ellers tror jeg også du har blitt omringet og antastet, men var de virkelig transvestitter?

Nr 28. høres heller ikke helt ut som den tøffe eventyreriske Milton..

11:46 a.m.  
Anonymous Iskwew said...

Imponerende, ikke sant, Tiqui? Gjett om jeg visste at jeg tagget rett person!

12:28 p.m.  
Anonymous Tiqui said...

33 punkter er temmelig imponerende, ja, spesielt når de er såpass originale alle sammen. Jeg har noen flere jeg kunne tatt med selv, men dette kan man ikke måle seg med. *hill, hill*

12:59 p.m.  
Anonymous Iskwew said...

Jeg har vel også det, men det er hevet over tvil at Milton er Sjefen over alle sjefer.

1:21 p.m.  
Blogger Maren said...

Ojjøsss.. Dette er jo helt sykt! Det er nesten så jeg gjetter 25, bare fordi det ikke virker SÅ ille som alt det andre. Eller muligens den med ditt blakke år...

1:48 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Du burde skrive en bok med utgangspunkt i alt du har opplevd!
Jeg måper.

1:53 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Nummer 23 bekreftes. Jeg har aldri rørt verken crack, kokain eller amfetamin.

Men likevel er jeg tilhenger av legalisering av narkotika, da forbudet tilsynelatende kun har skapt en rekke problemer, uten at misbruket har blitt vesentlig dempet. Tvert i mot har vel narkobaronene større incentiver til å pushe, ettersom at profitten er så høy.

Det jeg derimot har gjort, er å følge en kjenning/backpacker til en dyrere privatklinikk i Lima for å ta EKG. Mannen var seriøst redd for hjertet etter å ha sniffet litt for mye kokain dagen før.

4:55 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Nummer 28 bekreftes: Jeg har vært på et ukesseminar om Feldenkrais-metoden - og kommet frem til at dersom det fantes så eksepsjonelle metoder, ville de etablerte medisinske mioljøene etter hvert komme etter. For det må jo være penger i å lære krøplinger å gå, og særlig dersom de allerede er avskrevet av skolemedisinen. Men penger er det i Feldenkrais-metoden, for seminarene koster virkelige penger.

5:01 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Nummer 25 bekreftes. Jeg har abonnert på den danske røde avisen Information, og til tider har den levert virkelig god journalistikk.

Jeg kuttet den etter at de begynte å gnage og gnage og gnage om en amerikansk radar på Thulebasen - uten at de noensinne egentlig greide å komme med noe nytt.

Det dårlige var at de hadde noen kultursider som tenderte mot å bli kulturonani: Det er begrenset hvor intgeressant det er å lese side opp og side ned om hvem som er mest og hvem som er minst postmoderne.

Jeg tok bare punktet med for å vise at jeg faktisk leser mye forskjellig, og ikke går av veien for å lese noe jeg er uenig i, dersom bare argumentene er skarpe.

5:39 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Nummer 1 bekreftes. Jeg har hoppet fallskjerm bakfull.

Det verste med slike hoppesøndager, som kommer etter lørdager, er at det ble presset inn 5 hoppere i en liten Cesna 172. Er det dagen etter en fest, blir det gjerne til at noen fiser. Ikke minst fordi lufttrykket faller etterhvert som at flyet stiger. Da sitter man med et høytrykk i tarmene i tillegg. På en flight jeg ikke var med på ble det så ille at mannen ved døra åpnet døra i 700 meters høyde og spydde!

Men det er jo andre morsomme ting man har prøvd. Som å få hjelmen rykket av hodet da skjermen gikk opp. Sær opplevelse.

Først ser du et stort rødt tyttebær som forsvinner i en helvetes fart rett opp. Jeg mener... du er alene i luftrommet, og så er det en rød ting som skyter opp.

Deretter ser du den komme ned, tar deg til hodet, og oppdager at joda, det var hjelmen, det. Først tenkte jeg at shit. Den treffer motorveien. Den faller rett i frontruta på en bil!

Men den gjorde ikke det. Så trodde jeg det ble bensinstasjonen, men det ble jo ikke det heller. Til sist falt den ned på et jorde ikke langt fra nedslagsfeltet, 10 meter fra noen parkerte biler.

Men, men... så vet jeg det. Sett ovenfra er det vanskelig å forutse hvor en gjenstand su slipper vil treffe jorden. Den hjelmen falt 750 meter.

5:55 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Tiqui: Nummer 10 bekreftes også, selv om jeg ikke hadde hånda nede i trusene på noen av dem. De gikk for å være transvestitter.

5:57 p.m.  
Blogger Skorpionkvinnen said...

Her er også en ny leser hos deg, funnet veien via Iskwew!
Ettersom det meste er vilt og usannsynlig for en gjennomsnittsnordmann, har jeg mere tro på at det mest sannsynlige er det som ikke er sant når det gjelder deg: Jeg tror ikke noe på at du har restaurert gammelt hus og er interessert i lafteteknikker ol.

6:49 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Nr. 4 er riktig nok den, Skorpionkvinnen.

Jeg har gjort et brannøvelsesobjekt om til et utleieobjekt - og på veien tapt en del av hjertet til gamle hus med sjel.

8:22 p.m.  
Anonymous Shoaib said...

Nr seks høres ikke riktig ut, det meste her er da skremmende nok i seg selv, men siden det bare er en "løgn" velger jeg nr 6

8:59 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Nr. 6 er korrekt. Men i og med at jeg visste at ingen fugl greier å bedrite meg fra stort sett alle kanter, visste jeg hva det var. Det var bare å ta skjorta av seg, krysse en sterkt trafikkert gate og gå hjem.

9:44 p.m.  
Anonymous Iskwew said...

Er de som nå er i bold de som er avdekket som korrekte?

9:59 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Det var tanken. Den ene løgnen skal altså fortsatt stå med normal skrift.

10:34 p.m.  
Anonymous Iskwew said...

Okay. Da er det kanskje nr. 2. Ingen tasser på 13 BØR i hvert fall få Mauser.

12:01 a.m.  
Blogger Milton Marx said...

Nummer 2 er riktig, Iskwew. Hvis alternativet er at pjokkene på 13 heller skal løpe rundt og leke med ammunisjon og andre ting som sier bang, er det bedre at de får skikkelig instruksjon. Respekt for de kreftene som ligger i kuler og krutt er disiplinerende. Jeg har kompiser som har mistet fingre eller som har mistet et øye, som følge av uautorisert lek med fenghetter. Da er det bedre at de får seriøs instruksjon og en seriøs fritidsaktivitet. Skyting er en flott aktivitet, og dersom du skulle ønske at Tigerungen skulle prøve, er ikke dette det samme som at du trenger å ha våpen i huset.

12:20 a.m.  
Blogger Milton Marx said...

For å spare tid, har jeg bekreftet alt som har med ransforsøk og denslags. Det er sant alt sammen.

1:33 a.m.  
Anonymous Iskwew said...

Svømt med rokker og haier mens noen matet dem en meter unna? Not.

1:44 a.m.  
Blogger Milton Marx said...

Joda, men det vare mindre haier. Nurse shark eller noe. De har i realiteten så små munner at med mindre man stikker noe inn i munnen på dem, er de ufarlige. Faren er vel snarere at noe større skal komme, så som en tigerhai, som følge av matlukten.

Og så har det jo vist seg at rokker kan være farlige nok også, dersom de stikker på riktig sted.

2:02 a.m.  
Blogger Milton Marx said...

Ellers er løsningen gitt. Milton er ikke med i 10.000-metersklubben.

2:02 a.m.  
Anonymous Iskwew said...

Jeg var aldri i tvil om at du var medlem i Mile high gitt!

Jeg synes ikke det er så veldig lurt å svømme med haier selv om de er ganske små. Jeg hadde vært trygt på land før de begynte å mate dem.

2:28 a.m.  
Anonymous Porcus said...

Det var én som var sann og alle andre som var bløff, ja? I så fall kunne du lett ha valgt verre.

(*dukker*)

5:18 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Porcus: Virtuell hitman er på vei!

;O)

6:19 p.m.  
Anonymous Porcus said...

Bare innrøm det, du ønsker at noen skal sprette opp og tilby deg å komplettere lista :-p

10:45 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home