søndag, desember 31, 2006

SU, Bergstø, jødehat og FRP

Nazismen var skrekkelig. Det er i utgangspunktet ingen grunn til å utbrodere dette synspunktet, ettersom at det er allment akseptert og lite omstridt.

Nazismens herjinger foregikk imidlertid for over 60 år siden. Da var SUs Kirsti Bergstø ikke født. Det var mammaen hennes neppe heller. Kanskje er ikke engang bestemoren hennes er gammel nok til å huske krigen. Derfor skal vi likevel ta en liten oppsummering: Grovt sagt kan man si at nazismen var en kombinasjon av rasehat, nasjonal ekspansjonstrang og hemningsløs råskap. Den ble gjennomført med tysk presisjon og grundighet, og gikk spesielt ut over jødene.

Saken er at Bergstø rykker ut i pressen i vrede over at en FRPer selger nazi-effekter. I Dagbladet uttaler Bergstø at:

”det er åpenbart at Frp ikke har tatt lærdom av Hitlers naziregime. Dette er en indirekte støtte til nazismen. …SU-lederen sier at nazismen må bekjempes på alle plan, også det symbolske… Det ser ut til at Frp tar for lett på en ideologi som setter raser opp mot hverandre..”

Det er her jeg ikke lenger greier å følge med. Hvorfor krever hun ikke at hennes palestinske venner skal ta noe oppgjør med nazismen? Hvorfor griper hun ikke fatt i venstresidas antisemittisme? Hun kunne for eksempel starte med seg selv. I Fritt Palestina-bloggen skriver hun: Fakta på bakken viser at Israel er et prosjekt utelukkende basert på løgner og rasisme.

Utelukkende er faktisk ordet hun bruker. Utelukkende. Ingen jøde som har hatt noe med oppbygningen av staten Israel å gjøre, har noensinne vært annet enn løgner og rasist. Det er vel stort sett det hun sier, er det ikke? Akk ja. Disse jødene.

Venstrefløyens ukritiske støtte til palestinerne vikler den inn i allianser som ikke ser pene ut i dagslys:

Arafat visste at én jødehater ikke skal vende en annen ryggen. Han ble trent opp og hadde et langvarig personlig vennskap med krigsforbryteren, Odessa-mannen og SS-offiseren Otto Skorzeny (rang tilsvarende oberst), som kanskje er mest kjent for å ha befridd Mussolini.

Hamas vet også dette. Derfor står de fast på sitt charter, som bygger på antisemittismens gamle storverk – Sions vises protokoller – som også Hitlers Mein Kampf erklærer som sannhet. Så også Irans president. Han både støtter Hamas og Hisbollah, samtidig med at han benekter jødeutryddelsen. Det har arabiske offiserer forstått, når de har gått til krig mot Israel med Mein Kampf i stridssekken. Det visste forresten også tidligere muslimske ekstremister, som stod og ventet på Hitlers menn for å gjennomføre holocaust i Palestina (dette ble imidlertid ikke til noe, da Rommel tapte ørkenkrigen).

Jeg er ikke sikker på at Bergstø greier å få sine venner i Palestina til å ta et like kraftig oppgjør med nazismen som hun krever at FRP skal ta. Jeg tror heller ikke at det er på høyresida i norsk politikk at vi i dag finner de mest antisemittiske holdningene. Snarere er det vel slik at det er der Israel har flest venner.  Skulle det mot formodning finnes utbredt antisemittisme på høyresida, er jeg overbevist om at dette vil bli håndtert effektivt av samtlige partiers ledelse - det være seg FRP, H, KrF eller V.

Da bekymrer det meg langt mer at SUs Bergstø fastslår at: Fakta på bakken viser at Israel er et prosjekt utelukkende basert på løgner og rasisme.

Er dette utbredte holdninger i SU?

9 Comments:

Anonymous Martin said...

Godt du tar opp dette..skremmende for en naivitet den jenten har. Det er også skremmende hvor lite historiekunnskaper hun tydeligvis har også.

3:08 a.m.  
Anonymous Tiqui said...

Jeg skjønner ikke helt utgangspunktet for dette. Disse produktene er jo historisk interessante uansett om man deler nazistiske holdninger eller ei. Jeg synes et museum av egnet sort burde kjøpe dem, jeg. Man tar vel ikke mer lærdom av krigens grusomheter ved å glemme den og gjennom den bort? Da er det mer sannsynlig at man skulle komme til å gjenta det. Krigen bør jo huskes, selv om den er 60 år gammel, fordi den aldri skal gjentas! At det finnes ting fra den tiden skulle bare mangle.

1:11 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Utgangspunktet får så være, synes jeg. Jeg tror ikke at det er problematisk å selge denslags, eller at det er museer som skulle gidde å kjøpe/har plass. Jeg velger å tro at det som omsettes vil ha begrenset inreresse for museer.

Personlig kunne jeg gjerne solgt Hitler-statuer eller jernkors eller hva det ellers skulle være. Og jeg kunne solgt pins med Mao eller Stalin. ingen av delene er forbudt, og ingen av delene ville være uforenelig med å være politiker og folkevalgt.

For meg handler dette om at det i en tid hvor vi ser en økende antisemittisme på venstresida, bare blir FOR absurd at et av de partiene som har vært mest Israels-vennlig, får utdelt nazi-merkelappen.

Det var engang ei tid hvor man hatet jøder fordi de gjorde så mye rart - det være seg finansierte kriger, forgiftet drikkevann, bad til djevelen, bragte med seg svartedauen eller bare generelt var uutholdelige. Man hatet dem for alt de "gjorde".

Med Hitler endret dette seg til at de gjorde alle disse tingene fordi de var jøder.

I dag er vi der at man ikke lenger trenger å begrunne ens kritikk av Israel - for den felles forståelsen gjør det unødvendig. Israel og israelerne hates i dag for det de gjør.... Vi VET hvordan Israel er.

I alle fall er det mange på venstresida som VET det. Derfor finnes det nesten ikke den handling man kan gjøre mot en israeler som ikke blir forsvart, hvis man bare har palestinaskjerfet på.

Det jeg gjør oppmerksom på er at nazister og palestinere tradisjonelt har stått sammen mot en felles fiende, jødene (begge har hatt antisemittismen som en del av sin ideologi), og at den som velger å stå last og brast med hardbarkede antisemitter, ikke bør stemple et av Norges mest Israels-vennlige partier som nazizympatisører. Hun burde ikke si denslags ting, når hun står til knes i brungrums!

11:02 p.m.  
Anonymous Anonymous said...

Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

3:01 p.m.  
Blogger Sebastian said...

Som hun har merket er det svært enkelt å være ideologisk korrekt dersom man skal kritisere andre, da spesiellt FRP.

Hennes sitat kan vel aldri forklares som en "spissformulering".

Sjekk forøvrig ut www.politiskforum.no . Vi driver med betatesting av vårt partipolitisk-uavhengige debattforum. Og håper på mange innmeldte. :)

12:08 a.m.  
Blogger jokke said...

Desverre ser du ikke forskjell på å være mot nazismen og ta avstand fra antisemitisme, og det å støtte den rasistiske sionismen.

11:43 a.m.  
Blogger Milton Marx said...

Rasistisk sionisme? Det finnes nok sionister av mange slag, men de mest energiske raseteoretikerne er de nok ikke....

Kanskje mente du diskriminering når du snakket om rasisme? Det er ikke samme greia, vet du.

Det er litt vanskelig å begå seg rundt i det Israaels-kritiske landskapet som følge av historien. Faren er at man blir som en elefant i en glassbutikk. Bergstø er en slik en.

5:00 p.m.  
Anonymous Villpus* said...

intressant at du sier PALESTINSK nazisme.. jeg vil da gjette på en mulig betegnelse av ghetto-palestiner/israelere, effektivt indoktrinert med mindkontolling elementer som tillater og oppmutrer til nazisme og fremmedhat. Jeg har grunn til å tro dette starter spesielt i Israelske ghettoer, der hitler og hans doktriner blir sett på som fantastisk intressante og en del av en sub-idealisme som har overtatt symbolikk og strukturer.
Om Amnesty begynte se på Isaeleres bruk av afrikanske flyktningr i arbeid?
Det er sannsynligvis flere nazister i Israels gater som er ekte jøder - og ikke glem, Mr ;Marx hvordan mer enn en halv million forskere, nazister og omvendte jøder fikk opphold i USA etter andre verdenskrig! Nazismen brukes som et verktøy innad blandt ungdomsgrupper i Israel og samtidig som et pressmiddel på europeiske makter som dengang sannsynligvis også var involvert til skjortekragene..

12:36 a.m.  
Blogger Milton Marx said...

Villpus sa: intressant at du sier PALESTINSK nazisme..

Det sier jeg faktisk ikke. Det jeg virkelig sier, er at palestinerne HAR hatt nazi-venner, og at det fra palestinsk side var lagt opp til deltakelse i tyskernes jødeutryddelse, akkurat som at tyskerne brukte lokale krefter til å gjøre store deler av jobben også andre steder.

Jeg tror ikke at palestinerne hadde mer til felles med nazismen enn jødehatet - og at det var jødehatet som brakte dem sammen. For nazistene var palestinerne bare en bunke undermennesker, vil jeg tippe på, mens nazismen neppe var viktig for palestinerne heller, ettersom at Koranen vil stå over enhver ideologi.

Hvis man ser på f.eks. norske frontkjempere, hadde mange av disse - dersom de i det hele tatt var jødehatere - kampen mot bolsjevikene som sin viktigste grunn for nazisympatiene. De fleste fant sammen med nazistene til tross for jødehatet. Det er noe ganske annet enn å alliere seg med nazister på grunn av jødehatet og jødeutryddelsen.

Videre sa jeg følgende:

"Jeg er ikke sikker på at Bergstø greier å få sine venner i Palestina til å ta et like kraftig oppgjør med nazismen som hun krever at FRP skal ta. Jeg tror heller ikke at det er på høyresida i norsk politikk at vi i dag finner de mest antisemittiske holdningene. Snarere er det vel slik at det er der Israel har flest venner. Skulle det mot formodning finnes utbredt antisemittisme på høyresida, er jeg overbevist om at dette vil bli håndtert effektivt av samtlige partiers ledelse - det være seg FRP, H, KrF eller V."

Ellers vil jeg gjerne oppfordre til at du leser det jeg har skrevet om Hamas' charter, så som denne posten, og gjerne følger de linkene som finnes der.

PS: At de seirende maktene etter Andre verdenskrig sikret seg nazistiske forskere er offentlig kjent, om enn man sikkert kan diskutere omfanget. Det jeg ville med denen posten, var bare å si at man ikke skal sverte andre som løpegutter for nazi-sympatisører, når man har så mye dritt i sin egen politiske vennekrets.

4:41 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home