lørdag, april 07, 2007

Miltons barskap
Iskwew har tagget meg med hensyn til hva som finnes i barskapet mitt. Illustrasjonen ovenfor viser hva jeg kan finne på å sette frem når det kommer stort besøk. Som det fremgår av bildet, som ikke er helt oppdatert, er det ikke alt av det som settes frem. Eksempelvis ser jeg ingen hensikt i å sette frem finere cognac til folk som kanskje blander med melk eller Cola. På bildet er det siste slatten med Hennesy VS som skulle bort. Videre er det jo også et spørsmål om plass.

Whisky: Føler meg litt tom i øyeblikket. Har bare en liter Chivas. Ofte er her en gallon-flaske eller to (Chivas Regal 12 år og Jonnie Walker Black 12 år), med visse gjesteopptredener av Old Parr 12 år, Famous Grouse og hva som ellers måtte klebe seg til fingrene i supermarkedet. Jeg har gått fra å være opptatt av røyksmak, tradisjoner og viten om den enkelte merkene til å gi mer eller mindre fan. Jeg drikker som regel whiskyen med store mengder vann uansett, som en sour (for eksempel med Marguarita-mix) eller med ingefær-øl.

Rom: ½ gallon Appelton Jamaica Rum. ½ gallon Carta Vieja (lokal rom). En liten flyflaske med Havana Club. Ellers er her som regel en flaske eller to med Baccardi Limón, i tillegg til at vi akkurat har blitt kvitt de restene av Herrerano (lokal rom) etter bryllupet for tre år siden. Rom drikkes her gjerne med melk, eller med diverse brustyper. Generelt blander folk mer rom enn brus i drinkene sine.

Vodka: 1 liter Absolut. Den er ikke hel lenger. Noen ganger er det gjesteopptredener med Smirnoff, men det er ikke Vodka det går mest på.

Gin: 1 liter Beefeater. 1 liter Tanqueray. Av og til gjesteopptredener med Gordons Dry. Drikkes ofte med Tonic, men smaker faktisk best med kokosvann (det vannet som finnes i kokosnøtter, ikke disse kokosmelkgreiene som er hvite).

Cognac: Hennesy VSOP (en halv litersflaske). Den siste Hennesy VS’en gikk i en kake

Tequila: 1 halv liter José Cuervo. Mest til Marguarita.

Amaretto: ½ gallon Disaronno original som ¾ tom. ½ flaske Amaretto van Hoytema. Smaker bra med melk og is, faktisk.

Likører: Tia Maria (til å dynke kaker med), De Kuyper Liqueur Créme de Cacao (samme formål). 1 liter Kalúa (jo da, jeg hadde en periode hvor jeg bakte mye - og det går jo gjerne en halvflaske i en god kake). Dessuten vil kona gjerne ha noe Baileys.

En halv treliterskartong hvitvin

Et par flasker Marguarita-mix

En del pils. Skjærtorsdag kjøpte jeg tre kasser øl, ettersom butikkene ikke selger øl langfredag, som tilfeldigvis falt sammen med min bursdag. Noen stor investering var det ikke. 27 dollar pluss pant for tre kasser på 24.


Ellers inneholder barskapet en del cubanske sigarer. riktig nok neppe
ekte, men likefullt bra saker som er kjøpt inn under en mellomlanding
i Havana.

Så får vi se hvem vi skal tagge da....   Tja. Fjordfitte kunne vært interessant, men ved nærmere ettertanke tror jeg ikke at noen med et slikt sinne kan ha noe barskap å snakke om. VamPus er heller ikke interessant. Hennes skap vet vi allerede er tomt.

Jeg tenker at vi gir Vox Populi sjansen til å vise at han ikke er noen tørrpinn. Vox: du er tagget!

Så tenkte jeg på en viss Djupedal, men han blogger visst ikke. Da må det bli Heikki Holmås. La oss se at du bruker politikerlønna di til noe fornuftig! Heikki, du er tagget!


Etiketter:

9 Comments:

Anonymous Iskwew said...

Ja, jeg tenkte vel at du hadde mer i barskapet enn meg :o))

Men litt tequila til strawberry-margaritas tror jeg kanskje jeg skal kjøpe inn til sommeren. Der minte du meg på hvor godt det er! Og så kanskje få noen brasilianere til å ta med noe sprit til caipirinha.

Jepp!

*inspirert*

10:11 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Egentlig er det fint å ikke bo i Europa, for visst finnes det mye uggent brennevin rundt omkring!

Grappa og all verdens lugubre schnapstyper i Sentral-Europa. Og du store hvor glad jeg er for at ingen har fått den syke ideen å forære meg en liter med 80% Stroh rom. Det ville være fullstendig udrikkelig i gloheite Panama.

10:20 p.m.  
Anonymous Tiqui said...

Her var det nok å velge mellom, ja! Jeg gleder meg også til å finne ut hva som finner veien til mitt barskap i min kommende tilværelse i Argentina :) Som du sier, det er jo mye annet å finne utenfor Europa.

11:57 a.m.  
Blogger Brage said...

Jøsses. Føl deg fri til å invitere på vorspiel.

12:00 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Vorspiel Brage? Any time! Men egentlig er ikke vorspiel meget brukt i disse himmelstrøk. Selv et meget beskjedent studentbudsjett holder til å få ei helflaske sprit på bordet på restaurant.

9:02 p.m.  
Blogger VamPus said...

Shit. Regner med at to tommelfingersbredder med dårlig thailandsk whisky ikke redder meg her. Dårlig thailandsk whisky som jeg i et desperat øyblikk forsøkte å blande med farris for å få meg en drink her forleden. Og ja. Det var en like dårlig idè som det høres ut som. *sukk*

5:32 p.m.  
Blogger Elvis Bling Laden said...

faen, si ifra når du kommer til gamlelandet, 'a! Jeg er hypp på å feste med deg!

8:37 p.m.  
Blogger Mathias said...

Milton! Hvor lang tid tar du på å konsumere alt dette?
Jeg ville brukt flere år på å konsumere dette, med unntak av øllet.

12:06 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Mathias: Det er vel først og fremst ikke snakk om at skapet skal tømmes, men at det stadig bygges ut med litt mer forskjellige ting, slik at man kan mikse et bredere utvalg av drinker.

4:20 p.m.  

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home