torsdag, januar 18, 2007

Løgndetektor for Valla & Yssen

Den ene bloggen etter den andre behandler såpeoperaen Valla-Yssen, mens pressen fylles med synspunkter. Vi aner en snøball som har kommet fått har fått fart, og ruller av seg selv - mens folk velger side som best de kan.

For ikke lenge siden stod det imidlertid et innslag i Dagbladet om at nå kan man få løgndetektor til Skype, slik at man kan se stressnivået i stemmen til den som snakker (VSA = Voice Stress Analysis). Som dokumentasjon ligger et opptak av Clinton, når han benekter å ha hatt sex med denne kvinnen, Monica Lewinsky.

Da Lewinsky-saken kjørte var jo den nærmeste pressen komenkelte fabuleringer om hvordan blikket beveger seg når man lyver, og om dette passet på Clinton. I dag kan man altså kjøre stressanalyse av stemmen i tillegg – gratis tilgjengelig for enhver avisredaksjon eller spesielt interessert.

Norsk presse er liksom så forbannet taktfull. To kvinnelige maktmennesker som står ord mot ord i en gloheit konflikt – samtidig med at det finnes rikelig med TV-opptak. Klart vi må få VSA-analyse av både Valla og Yssen!

Vi – folket – har krav på å få vite! Vi kan ikke la denne såpeoperaen kjøre uten å løpe linen ut. Kom igjen, Dagbladet! Kjør VSA-analyser på hele bunten – og suppler det med analyser av øynene. Slå så den siste spikeren inn med en kommentar fra en eller annen sexolog. 

9 Comments:

Anonymous Anonym said...

Strengt tatt finnes det vel en plugin i Skype som tar den stressanalysen...

6:14 p.m.  
Anonymous Iskwew said...

Nappet Dagbladet?

Noe jeg har tenkt på med løgndetektorer er hvordan de virker på patologiske psykopater (uten at det relaterer til LO-sjefa). De tror jo rent faktisk på sine egne løgner, er min erfaring. Ergo stresser det dem ikke det minste å lyve.

11:44 p.m.  
Anonymous Erik said...

Når man ser tilbake på tidligere opptak av Gerd-Liv, så ser man at hun ikke er totalt troverdig. Det lyser lang vei en skjult agenda bak denne spesielle kvinnen. Hun klarer mange ganger å skjule tegnene som avslører henne, men ikke alle tegn. Hun tar seg stadig til nesen og partiene rundt. Hun kikker opp til høyre når en bevisst løgn/usannhet kommer. Dette er velkjente tegn på usikkerhet ved løgner/usannheter.

Ved pressekonferansen sist da hun løy om Jagland-dokumentet, jo riktig hun tar seg til nesen og kikker opp mot høyre. Avslørt.
Dette ble også igjen dokumentert som en løgn av Jagland selv etterpå.

Hun har heller ikke evnen til å vedkjenne seg tidligere aktiviteter rund henne. Hun har hatt et meget spesiellt forhold i politikken rundt hennes tidligere kommunistiske fortid. Hun støttet tross alt Pol Pot i hans ideologi, og det er jo ekstremt. Ved en forespørsel fra media og journalister om dette uttaler hun bare; "Ingen kommentar"

Hmmmm, skeptisk......

2:24 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Det viktigste er kanskje prosessen. Driver disse to damene i bransjen såpeopera, må vi jo få lov til å le. Ingen av dem er engler, så det er egentlig ingen ofre i denne saken. Bare skurk xx mot skurk yy.

Jeg tror heller ikke 100% på VSA-analyse, men jeg ser likevel for meg mange interessante oppslag.

Ikke minst personlighetsfortolkningene i tilfelle en av dem beviselig skulle passere analysen uten utslag, selv om det skulle ha blitt servert en ren løgn. Er xx psykopat? Hvor lærte xx "to beat the box"?

Hvem som seirer og hvem som taper spiller ikke noen stor rolle for meg. Jeg håper egentlig at Valla får fortsette, av den enkle grunn at dette ville skape mest splid i LO.

Iskwew: Jeg sendte faktisk tips med relevante linker til Dagbladet, men de synes kanskje det ville være for infamt så lenge offeret ikke heter Vidar Kleppe eller Børre Knutsen.

4:25 p.m.  
Blogger Store Ørn said...

Hva med en pistolduell ved soloppgang ? Brude jo gi et ganske utvetydig resultat..

3:45 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Store Ørn: Det viktige her er ikke resultatet, menn at prosessen er god.

Pistolduell ville være for raskt, og ikke gi underholdningsverdi nok - med mindre den sendes direkte på TV, förstås, med bookmakere og hele pakken.

Det jeg liker med denne duellen er at uansett hvem som vinner, så er det ei bølle som får bank.

3:48 p.m.  
Blogger Store Ørn said...

Prime-time tv-dekning av det hele er selvsagt... Familien Osbourne kan trosss alt ikke ta ene-ansvar for vår daglige underholdning.

2:00 p.m.  
Blogger Brage said...

En Celebrety Deathmatch hadde vært på sin plass her. Tenk dere det 'a! Valla kunne stilt i KUL-drakt og greier!

1:24 a.m.  
Blogger Milton Marx said...

En annen variant huskes fra en James Bond-film. James Bond slåss med skurken i en slags smerteduell, hvor de satt på hver sin side av et bord og holdt i noen strømførende håndtak e.l. Jeg mener å huske at de ved selv å ta i mot smerte, kunne påføre konkurrenten en tilsvarende smerte. Den som slapp håndtakene først tapte.

Men bevares, en tradisjonell kamp med både lugging og kloring ville heller ikke være å forakte.

3:19 p.m.  

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home