lørdag, april 29, 2006

Dø din jævel, dø!

Det er seint og Milton slapper av med en god Whisky med ingefærøl og sitron. Dagen har vært lang, mye jobb og enda mer lesing på nett. Klokka har passert midnatt og snart er den ett. Hadde egentlig mest lyst på ei øl, men var fri, så det ble som sagt en Johnnie Walker Black med ingefærøl.

Kjenner tegnene på å være sliten, og hører litt den velkjente øresusen eller pipingen som kommer når man bare er alt for trøtt. Gidder ikke å slå på TVen, for etter whiskyen er det bingen.

Da kommer den. Hurtig, søkende og usikker. En svart skygge som piler over gulvet. På et blunk er den inne under reolen, godt beskyttet av utilgjengelighet og mørke – tror den. Det er ikke nødvendig å ha sett den for å vite hva det er. Whiskyen settes på bordet, og innen lenge står Milton med den gullfargede boksen i neven.

En solid dusj med Raid MAX under reolen, og så kommer kakerlakken pilende ut. Den suser mot sofaen, men får seg et direkte treff. Opp over stoffet og under putene piler den, mens Milton følger etter og slenger puter i alle retninger.

Den faller ned på gulvet, og piler enda et par meter før den velter om på rygg, sprellende. Den får seg en ny dusj, før Raid-boksen er tilbake i skapet under vasken.

* * *

Det er morgen, kona har dratt på jobb og ungen er hos bestemor. Dagens første kaffe er på vei ned da monsterkakerlakken kommer inn i synsfeltet. Den ligger samme sted, og har gjort det i åtte timer. Bena beveger seg fortsatt.

Det besluttes å gjøre et dyreforsøk. Dyret skal få ligge for å se hvor lang tid det trenger for å ligge stille.

Det blir lunsj, men beina beveger seg fortsatt.

Klokka blir fire. Da har den ligget der femten timer. Bena går ikke så mye mer, men fra tid til annen beveger de seg.

Klokka blir 6. Etter sytten timer er det fortsatt bevegelse.

Forsøket blir avbrutt, for snart kommer det en liten krabat hjem som putter alt i hennes nærhet i munnen. Kakerlakken blir knust i et stykke kjøkkenpapir og havner i søppelboksen – etter å ha blitt avfotografert. Den er ikke blant de aller største – bare 4-5 cm.

Da vet vi det: Kakerlakker dør ikke raskt av gift. Når man ringer til et firma for å løse et slikt problem, går det raskt å bli kvitt dem, men de ligger altså og spreller et eller annet sted i et døgns tid etterpå.

Bildet havner i PCen, og forstørres opp. Klikk på bildet, slik at det blir stort. Se på de lårene. Av en eller annen grunn har jeg ikke lenger lyst til å spise kyllingvinger. Vi får håpe at den hviler i fred, og at den ikke reinkarnerer og blir til en sosialist eller noe enda verre.

3 Comments:

Blogger Elvis Bling Laden said...

Ikke av de største, bare en fire fem centimeter? Shit, åssen er de største jævla kakkerlakkene i kåken din? Jeg trudde ikke kakkerlakker i Norge blei så store, jeg..
Jeg trur kakkerlakken allerede er reinkarnert, og sannsynlighvis som sosialist. Vi er mange mange flere enn du tror, vi bor stort sett ganske kummerlig til, mange rynker på nesa når de ser oss, vi overlever nesten alt, og vi kommer til å ta over verden til slutt.

12:22 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Du har påpekt en grunnleggende svakhet og mangel. Det burde ha fremgått at Milton residerer i Panama.

Den største kakerlakken Milton har sett, så han imidlertid i ei hule i Guatemala. Vi trodde det var ei flaggermus som satt på huleveggen, inntil vi så ned mellom føttene våre - for der var hele kakerlakkfamilien - og de var store alle mann!

Den største målte trolig 8 - 10 cm.

9:56 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Artig!
Ikke det som står her, er for full til å lese, men søkte på google etter "dø din jævel" da jeg er i et litt uggent humør, og jammen fikk jeg ikke et treff.
Artig.
Skal prøve å finne ut hva dette er en annen gang

4:16 a.m.  

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home