søndag, mars 05, 2006

20 år siden Vassdalsulykken

Det finnes flere versjoner av hva som egentlig hendte før, under og etter Vassdalsulykken.

Fremover skriver: "Forsvaret satte i gang et stort apparat for å dekke over hva som faktisk skjedde i Vassdalen, hevder Birgit Marskar Larsen (61). Hun mistet sønnen Arne Mikal i raskatastrofen som krevde 16 soldaters liv i mars 1986."

Avisen skriver videre at: "Den norske stat tok intet ansvar for Vassdalen-katastrofen. I stedet ble det igangsatt et stort apparat rettet mot pårørende for å dekke over hva som faktisk skjedde i Vassdalen, hevder Birgit Marskar Larsen"

Dagbladet sier: "Den offisielle granskingskommisjonen kom seinere med kraftig kritikk av Forsvaret, men saken fikk ingen rettslige etterspill."

For en som verken var tilstede, har lest granskningsdokumentene eller snakket med de involverte, er det umulig å danne seg noe klart bilde av det som har skjedd. Etter å ha lest hva Marskar Larsen sier, lander Milton på standpunktet om at det nok har vært mye misforstått lojalitet overfor Forsvaret ute og gått.

Ingen er tjent med uheldige forhold offentlige instanser feies inn under gulvteppet, enten det nå dreier seg om Politiet, Utenriksdepartementet eller Forsvaret. Vi er heller ikke tjent med at det ses mellom fingrene med dekkoperasjoner for større selskaper når en katastrofe rammer.

Åpen og ærlig innsats for å forbedre kritikkverdige forhold er den eneste veien frem, og derfor er det gledelig at det synes å være en større forståelse for behovet for å verne Whistle Blowers. Kun på denne måten greier vi å lære raskere.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

http://no.wikipedia.org/wiki/Vassdalen-ulykken

Du har en fin blogg Milton Marx
mvh
Amund Lie

11:37 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Takker

12:35 a.m.  

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home