onsdag, februar 15, 2006

Finn Jarle Sæle vil trykke Muhammed-tegningene

Dagbladet melder at den kristne avisen Norge i dag vil trykke tegningene.

Hvis det blir krig, kan ikke vi intellektuelle ta ansvar for ekstremistenes handlinger, sier Sæle til Dagbladet.no.

Vi kommer ikke til å annonsere tidspunktet, men ser på dette som en normal service til leserne. Vi har hele tiden sagt at vi ikke har fraskrevet oss retten til å trykke bildene, sier Sæle.....

Vi vil stå fast på vår rett og vil at alle redaktører gjør det samme. Men vi vil ikke arve drapstruslene etter Selbekk. Alle bør trykke karikaturene som en dokumentasjon. Vi vil analysere tegningene og stille spørsmål om det er noe blasfemisk ved dem....

Sæle mener protestene dreier seg om et politisk spill av dimensjoner for å holde Vestens intellektuelle nede. Han mener også at det er Norge som har fått mest juling internasjonalt, mens danskene har fått mer støtte.

Vi syns ikke tegningene er nedsettende. Vi vil trykke dem, men vil ikke høre fra politikerne i ettertid at vi fikk som fortjent, sier han.
"


Umiddelbart mener Milton at det var galt landets regjering ikke har stått fast, og sett i dette lys kan det det ses som en korreksjon av at det er skapt et inntrykk av at norsk ytringsfrihet defineres i Saudi-Arabia.

Som IT-gründeren Shahzad Rana sier i Dagbladet: Regjeringens håndtering av Muhammed-tegningene styrker ytterpunktene: Muslimske fundamentalister har fått viljen sin og Frp vil utnytte at nordmenn føler sine verdier tråkket på.

Rana støtter i all hovedsak beskyldningene fra den norsk-irakiske forfatteren Walid al-Kubaisi: Regjeringen skader ytringsfriheten, oppildner fundamentalister, svikter moderate muslimer og tramper på norske verdier.

Jeg skjønner ikke hvorfor den norske regjeringen var så raskt ute med å fordømme Magazinet når alt avisa gjorde var å omtale debatten i Danmark. Da er det selvsagt naturlig å vise hvilke tegninger som startet debatten der. Det har også flere andre medier gjort, sier Rana.

Regjeringens politikk har trolig snarere bidratt til å styrke reaksjonene enn til å dempe dem.

Etter å ha tenkt litt på saken, ender Milton opp med å mene at det riktigste vil være at flere aviser tryker tegningene for å gi et så klart signal at enhver islamist oppgir å øve press mot Vestens ytringsfrihet. Dette er også i tråd med hva flere mer moderate muslimer ønsker seg for å svekke islamistene og få til en reformasjon av islam. Som vantro har dog ikke Milton de sterkeste formeningene om hvordan islam skal utvikle seg, så lenge andre religioner bare får være i fred.

0 Comments:

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home