torsdag, februar 16, 2006

Hyklere!


Mens det i Norge ropes opp om hykleri fordi Jyllands-Posten en gang i 2003 ikke trykte noen vitsetegninger om Jesus, later det til at Irans president kan slippe unna med hva som helst. Øverste bilde viser en ikke voldsomt diskret tegning av Muhammed i Irans hovedstad Teheran, mens nederste bilde viser den iranske presidenten (markert med hvit ring) som deltar på det toppmøtet i Mekka som resulterte i opprøret mot Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

Dagbladets Lina Franson skriver:
"Situasjonen fant sted i forrige uke. Akkurat mens sinnet og raseriet over Muhammed-karikaturene var på sitt høyeste i det sjiamuslimske Iran.
- Det er første gang jeg ser et bilde av Muhammed. Mener ikke mange muslimer at det både er galt og forbudt å trykke bilder av profeten, lurer jeg.


Taxisjåføren smiler og ler. Rister på hodet.

- Nesten alle muslimer i Iran har et bilde av vår hellige profet på veggen. Det er jo helt naturlig. Vi hedrer og ærer ham, og synes det er fint å ha ham hengende på hedersplass i våre hjem, sier vår taxisjåfør i Teheran."

Gad vite om om Egypts representanter husket å nevne at tegningene da allerede var offentliggjort i en Egyptisk avis, midt under ramadan?

0 Comments:

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home