mandag, februar 20, 2006

Gud velsigne Hitler


Bildet er fra en pakistansk demonstrasjon mot Muhammed-tegningene, og illustrerer noen av konsekvensene av islams undertrykking.

Få, om i det hele tatt noen, opplyste mennesker finner noe formildende i Tyskernes jødeutryddelse, og dette gjelder forhåpentligvis også i alle fall intellektuelle muslimer. Hva enn man kan beskylde jødene for, så er det ikke de som ble gasset som bosatte seg i Israel. Jødeutryddelsen var tvert i mot årsaken til at FN besluttet å opprette staten Israel. Sånn sett er den eneste logiske tolkningen av plakaten at den lovpriser staten Israel!

Under alt dette finner man noe som er stort og trist: Havet av mennesker som er frarøvet deres evne til og mulighet for kritisk tenkning. Gitt at det store flertallet av disse menneskene ikke forstår deres eget beste, og saktens kunne ha bruk for litt hjelp; hvordan hjelper man dem? Ved å gå klart og tydelig mot de undertrykkende kreftene, eller ved å støtte dem.

Naser Khaders nettverk av moderate muslimer i Danmark får nå et stadig økende antall danske muslimer til å vende seg bort fra svovelpredikantene. Det gledelige ved denne utviklingen er at vi kan få et eksempel på at islam kan kombineres med vestlige og demokratiske verdier, slik at det blir plass til oss alle.

Dette står i grell kontrast til en undersøkelse blant britiske muslimer (som riktignok kun hadde 500 respondenter), som viste at 40% av de spurte ønsket at det innføres sharia-lov i overveidend mulimske omrøder av Storbritannia. 20% av de spurte hadde forståelse for "følelsene og motivene" bak selvmordsaksjonene i London den 7. juli, om enn 99% mente det var galt å utføre aksjonen.

Milton tror at jo mer man går i dialog med de mest radikale islamistene, jo mer radikal vil islam bli. Derfor er det viktig å ikke gi inntrykk av at man gir etter for press.

0 Comments:

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home