onsdag, mars 08, 2006

Skål kvinnefronten! Gratulerer med 8. mars - og klin endelig med en ayatolla

Omfavnelsen av islamistene – de muslimske ekstremistene – fra alt fra venstrefløyen til kirke og stat i forbindelse med Muhammed-tegningene, kom virkelig som en overraskelse, til tross for at man i etterkant kan se at det var en naturlig allianse.

Logikken om at min fiendes fiende er min venn, sover aldri. FRP er en tradisjonell fiende, og det har vitterlig også Danmark blitt. Norsk presse har ikke vært snille med danskene etter at slemme, liberale Venstre bikket de snille danske sosialdemokratene av pinnen.

Utfallet var med andre ord gitt da både den danske regjeringen og norske FRP støttet Jyllands-Posten. En samlet venstrevridd kulturelite gikk i korstog mot de som krenket islam.

Plutselig var mullaenes kvinnefiendtlighet feid inn under gulvteppet. Islams kvinneundertrykkelse er et ikke-tema blant norske feminister. Etter å ha brukt et par timer på å lese litt rundt omkring på feministblogger etc. i anledning av 8. mars, kommer Milton frem til at radikaliseringen av islam - det at en verdensreligion har blitt kapret av verdens mest bakstreverske krefter - ikke er et tema på kvinnedagen.

En flott støttemarkering til muslimske kvinner som vil ha like rettigheter, jentunger som enda ikke er omskåret, saudiarabiske kvinner som verken kan reise uten mannens tillatelse eller få kjørekort....

Det var i sannhet en av årets store overraskelser: kvinnefronten som kliner med skjeggete, uopplyste mørkemenn. Men kanskje skulle vi sett fellestrekkene tidligere. Pedagoger med bleier på knollen ligner unektelig på ayatollaer med turban. Spørsmålet blir bare hva som blir konsekvensene av romansen. Er kvinnefrontskvinnene villige til å omskjære sine egne døtre, nekte dem utdannelse og på alle andre måter holde dem nede?

Skål for de jentene som sendes ut av landet for å omskjæres frem til neste 8. mars - og tillykke med dagen.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Når angsten eter sjelen
Norge går nå inn i en ny periode med selvsensur, mener forfatteren Tore Stubberud. Han frykter også en gjenoppvekking av det hellige i vårt samfunn. Stubberuds nye roman er en psychotriller der en urban, venstreradikal vestlig karrierekvinne, med kaldt blod dreper ektemannen til sin muslimske elskerinne. En sensitiv kobling i særlig disse ytringstrange tider. Stubberud opplever situasjonen alvorlig: ”Hvor mange politikere og økonomer vil egentlig savne ytringsfriheten? Ytringsfriheten har vært en beskyttelse for de skjeve, for dem som er annerledes, som famler i mørke. Ytringsfriheten er også viktig for å ivareta kvinners rettigheter. Jeg tror ikke det er tilfeldig at noen av de mest interessante innspillene i karikaturdebatten kommer fra kvinner; jeg tenker på Shabana Rehman, Nina Witoszek og Hege Storhaug,” sier Stubberud til Dagbladet.no. Stubberud er ikke i tvil om at Norge nå går inn i en periode med selvsensur. Hva gjelder muslimers førlsomhet for religionskritikk, sier Stubberud: ”Hva skal jeg som forfatter gjøre? Skal jeg sende mine manuskripter til biskopen i Borg og Islamsk Råd for godkjennelse?”

http://www.rights.no/index.htm

Når angsten eter sjelen
PSYKOTHRILLER: Tore Stubberud begir seg inn i konfliktfylte landskap i sin nye bok.

http://www.dagbladet.no/kultur/2006/03/09/460160.html

Arven etter autoritære eliter-- NINA WITOSZEK
http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article1240228.ece
FALSKE OPPRØRERE. Moderne norske eliter har aldri vært gjennom et antiautoritært opprør. De trodde de var antiautoritære da de angrep "undertrykkende" krefter som presteskapet, USA og statlig overvåking. Men de sterkeste autoritære trekk har preget dem som har romantisert tyrannene Lenin, Mao, Pol Pot og Castro.
Professor ved Senter for utvikling og miljø, Universitetet i Oslo

7:54 p.m.  
Blogger Mathias said...

Hvorfor vil du ikke ha "frie" kommentarer? Hva er poenget. Dersom du får kommentarer du ikke liker er det jo bare å slette de.
Dersom du ikke vet hvordan det skal gjøres så går du inn på kontoen din, så går du til "change values" og deretter "comments" og der kan du skifte til frie kommentarer.

7:57 p.m.  
Blogger Milton Marx said...

Dette var et uhell ved innstillingene, Mathias. Og kombinert med at meldingene ble filtrert vekk som spam, gikk jeg glipp av mye. Men nå er det ordnet.

3:56 a.m.  

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home